Поиск по этому блогу

суббота, 18 октября 2008 г.

Уряд обмежив розмір на лікарські засоби

Уряд затвердив обмеження на оптові та роздрібні ціни на лікарські засоби. Як повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, таке рішення було прийняте на сьогоднішньому позачерговому засіданні Уряду.

За її словами, обмеження націнки становитиме 10% на оптові ціни, і 25% - в роздрібній мережі. “Сьогодні, для вашої інформації, такі націнки доходять до 70-100%”, - додала Прем’єр-міністр.

Крім того Уряд доручив Державній митній службі проаналізувати цінову політику світових виробників лікарських засобів з метою недопущення підвищення їх митної вартості. Уряд також доручив Державній податковій адміністрації, Державній ціновій інспекції і Державній інспекції по контролю за ліками закривати аптеки, що не знизять ціни на ліки, які були встановлені станом на 1 жовтня.

Уряд також посилив повноваження Державної інспекції по контролю за ліками, яка за допомогою спеціальної лабораторії біоеквівалентності перевірятиме якість лікарських засобів. “Ми відшукали цю лабораторію і вона буде передана і відновлена для роботи в Державній інспекції по контролю за лікарськими засобами, тому що якість лікарських засобів сьогодні під великим сумнівом в Україні”, - зауважила Прем’єр-міністр України.

17.10.2008 | 19:20 | Управління у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України

Комментариев нет:

Отправить комментарий