Поиск по этому блогу

воскресенье, 19 октября 2008 г.

Держінспекція запевнила, ціни на ліки в Україні знизилися до колишнього рівня

На сьогодні ціни на ліки в Україні, що зросли останнім часом у деяких випадках до 70-80%, повернулися на колишній рівень.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Геннадій Падалко, передає УНІАН.

"Якщо минулого тижня були відмічені факти, коли ціни (на ліки - ред) піднялися на 80%, то вже протягом трьох-чотирьох днів ціни повернулися на колишній рівень, і в найближчих 2-3 дні ми цю ситуацію повністю приведемо в порядок", - заявив він.

Падалко відзначив, що підвищення роздрібних цін на ліки відбулося в результаті підвищення дистриб'юторами цін на імпортні препарати, і це було реакцією на можливі ризики і втрати, які можуть бути спровоковані світовою фінансовою кризою. За його словами, дистриб'ютори в ціну ліків закладали курс долара на рівні 7-7,5 грн.

Падалко також повідомив, що ціни на ліки піднімали найбільші дистриб'ютори, які контролюють близько 60% ринку лікарських засобів, серед яких компанія "БАДМ", СП "Оптімафарм", ВВС Лтд, ЗАТ "Альба-Украина", "АРТУР-К".

Націнки на 70% ліків регулюватиме держава

Націнки на 70% основних лікарських засобів регулюватимуться державою. Про це повідомив заступник голови Державної служби лікарських засобів і медичних виробів Костянтин Косяченко.

Він також додав, що ще до вчорашнього дня державному регулюванню підлягали всього 17% лікарських засобів. За словами Косяченка, регулювання державою ширшого переліку ліків дозволить стримати зростання цін на них.

Крім того, він відзначив, що прийняті вчора на позачерговому засіданні уряду рішення сприятимуть стабілізації цін на ліки, а "люди, які були уражені цією недобросовісною поведінкою дистриб'юторів і аптек, побачать вже сьогодні те, що лікарські засоби будуть здешевлені, тому, що жодних економічних підстав для підвищення цін не було".

З понеділка, 20 жовтня, в Секретаріаті Кабінету Міністрів України починає працювати "гаряча" телефонна лінія з питань подолання зростання цін на лікарські препарати.

Зі всіма питаннями, які стосуються цін на ліки, громадяни можуть звертатися по багатоканальному телефону: 8 (044) 256-78-08.

Також Секретаріат Кабміну просить громадян повідомляти на "гарячу" лінію про раптові підвищення цін на ліки.

Раніше повідомлялося, що в українських аптеках з сьогоднішнього дня почалися комплексні перевірки на предмет обґрунтованості цінової політики.

NEWSru.ua, час публікації: 18 жовтень 2008 р., 17:19

Комментариев нет:

Отправить комментарий